BEWUST ZIEN... BEWUST VOELEN... BEWUST ERVAREN... BEWUST "ZIJN" ...
LEVEN ... VANUIT HET HART, IN HET "HIER EN NU".Relaties
Ons leven is relatie. Wij zijn verbonden me de aarde, de maan, de zon, de lucht die wij inademen, het water dat wij drinken, het voedsel dat wij eten. Je bent met vrienden, je ouders en kinderen, je partner, coleega's verbonden, alsmede met je eigen lichaam, je gedachten, je gevoelens, je baan en je bankrekening.In ons dagelijks leven zijn relaties uitermate belangrijk.

Vaak gebruiken wij onze persoonlijke relaties als een soort machtspel, om anderen te bedwingen. Dan worden relaties een strijdveld in plaats van een liefdesveld. Wanneer er in een relatie een negatieve emotie ontstaat, zoals wrok of een vroegere krenking of belediging, woede, angst, bezorgdheid, of kritiek, besteed dan aandacht aan dat gevoel. Veroordeel de ander of jezelf niet. Wanneer je partner iets zegt waardoor jij je gekwetst of boos voelt, kijk dan naar binnen om te zien wat je gedachten of gevoelens je zeggen. Wees eerlijk. Uit eerlijkheid ontstaat helderheid.

Wanneer helderheid ontbreekt is er geen communicatie in onze relatie, of er wroden gevoelens onderdrukt: de stress wordt steeds groter, en dit is een van de oorzaken van ziekte. Stress verstoort onze innerlijke biochemie, de dosha's raken uit balans, en er worden zaden van ziekte gezaaid.

Man en vrouw, broer en zus, ouder en kind- al onze relaties moeten absoluut helder zijn. Helderheid in relaties doet mededogen ontstaan en mededogen is liefde.
Liefde is dus helderheid. En zoals wij allemaal weten, is liefde de sleutel tot geslaagde relaties.