BEWUST ZIEN... BEWUST VOELEN... BEWUST ERVAREN... BEWUST "ZIJN" ...
LEVEN ... VANUIT HET HART, IN HET "HIER EN NU".



Dorn wervelcorrectie/ beenlengte en BREUß  Massage


De dorntherapie (zachte werveltherapie) is een zeer vriendelijke en zachte behandeling die zich specifiek richt op rugklachten. De oorsprong van deze methode ligt in Duitsland.

Uitgangspunt van de dorntherapie is het verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Door het beenlengteverschil is er vaak ook een scheefstand in de wervelkolom. Hierdoor kunnen zenuwen beklemd raken waardoor lichaamsfuncties worden belemmerd. Dit kan weer klachten geven in segmentale zones. Denk hierbij onder andere aan hoofdpijn, nek- en schouderklachten, maag- darmklachten.

Bij de dorntherapie wordt eerst aandacht besteed aan het beenlengteverschil. Daarna wordt de gehele wervelkolom geïnspecteerd. Indien er correcties nodig zijn wordt dit in samenwerking met de cliënt, in beweging uitgevoerd. Door deze manier van behandelen is de Dorntherapie ook uitermate geschikt voor kinderen.


BREUß MASSAGE

Zeer diep ontspannende, fijngevoelige manuele massage op de wervelkolom met gebruik van (St. Janskruid) olie. Deze zeer zachte behandeling is weldadig bij problemen van de tussenwervelschijven. Het stimuleert de regeneratie van de tussenwervels en kan helend werken bij ischias en hernia. De massage kan ook worden toegepast bij osteoporose.

 

Kosten en duur van de behandeling:

Dorn wervelcorrectie/ beenlengteverschil gecombineerd: € 90,00 (60 minuten)

Zorgverleners prestatie code:24005

Afspraak maken dorn/breuss therapie