BEWUST ZIEN... BEWUST VOELEN... BEWUST ERVAREN... BEWUST "ZIJN" ...
LEVEN ... VANUIT HET HART, IN HET "HIER EN NU".

 

Kati Basti, Uro Basti, Netra Basti

Ayurvedische behandeling voor rug en oogklachten bestaat uit het maken van een dam van deeg en het volgieten en verversen met warme medicinale (kruiden)olie, licht in masseren. Na de behandeling kan een speciale Ayurvedische massage van de rug en de buik plaatsvinden.

 

Kati Basti is een techniek die wordt toegepast bij rugklachten; chronische lage rugpijn, hernia, wervelkolom problemen, rugstijfheid, ontstekings- en of spierpijn. Het kan ook worden ingezet bij rugklachten die vanuit het bekkengebied of vanuit de buik doorstralen naar de rug, of bij rugpijnen tussen de schouderbladen waar zich bepaalde spanningen hebben opgehoopt. Het doel van de Kati Basti is om de plaats die overbelast en ongezond is tot diepe ontspanning te brengen.

 

Uro Basti is een therapie die het hart versterkt en overmatige hartkloppingen en pijnen verminderd. Hartritmestoornissen en andere ongemakken in het hartgebied kunnen met deze methode goed behandeld worden. Alleen op advies van therapeut.

 

Netra Basti is een behandeling, die helpt oogklachten te verlichten / te verhelpen.

De ogen worden behandeld met warme (medicinale) ghee, 

De behandeling verlicht vermoeide en pijnlijke ogen, helpt het gezichtsvermogen te herstellen en heeft een verjongend effect op de ogen.

 

Doorgaans zijn er c.a 5 behandelingen nodig.

Duur van de behandeling: 35 minuten.